20 Mayıs 2012 Pazar

Bir Aptalla Karşılaşınca Yapılacaklar

"Dünyada 3 çeşit insan vardır;
Bir şeyler yapanlar, bir şeyler yapılması gerektiğini konuşanlar ve olup bitenden haberi bile olmayan koca bir kalabalık."
diye bir söz okumuştum çok önce, kendimce doğrulamıştım ama olup bitenden haberi olmayan kalabalığın bu kadar kalabalık olduğunu sezememişim.


O kadar fazlalar ve birbirleriyle öyle iletişim halindeler ki düşüncelerini, yaptıklarını ve sözlerini sorgulama gereği bile duymuyorlar. Sadece canlılar ama yaşamın içine girebiliyolar mı? Bertrand Russell'a hak vermemek elde değil "Dünyanın sorunu şu ki; aptallar kendilerinden fazlasıyla eminken akıllılar kuşku içindedir."
ve her an bu aptallardan biriyle karşılaşma ihtimali var; bir bankada, bir sırada, bir durakta ya da sanal alemde. 


Peki ne yapmalı? Düşünceni anlatmaya kalksan, zaten zıt fikirde olduğu için dinlemeden saldıracaktır. Onun tarzında konuşsan -tarz dediğimde küfür yani çok karışık yollar beklemeyin- o daha da çirkinleşecektir. Şakaya vursan bu kez de vay efendim sen beni ciddiye mi almıyorsun tribiyle alttan girip üstten çıkacaktır. Her tepkide çirkin bir tavırla karşılaşacağınız muhakkak. Bu sebeple aptal bir insana karşı yapılacak tek şey 3 maymunu oynamaktır. Tepkiyi geçtim mümkünse etki bile yapmamaktır çünkü hiçbir şekilde ona derdini anlatmanın yolu yoktur. Varsa da biri bana söylesin ki bazen kaldığım saçma durumlardan kolayca sıyrılabileyim. En iyisi aptala yatmaktır ki seni tehdit olarak görmezse işin oldukça kolaylaşır. Malum aptal insanın bir başka özelliği de kendini dünyanın akıllısı saymasıdır ve dünyada bundan daha vahim bir paradoks yoktur. Bu durumda sana kendini kanıtlama ihtiyacı duymayacağından temenni ediyorum ki kılıcını çekmeyecektir.


Şimdi şu soru akıllara gelebilir; bizi aptallıkla suçlayan şu bilmişe bak sen çok mu akıllısın? Aptalım. Aptal olduğumu bilecek kadar akıllıyım. 
Olup bitenden haberi olmayan koca kalabalıktan ve kuru gürültüden nasibinizi almamanız dileğiyle.


"Dünyada en sık karşılaşılan iki element hidrojen ve aptallıktır . Ama bu sırayla değil."

6 yorum:

  1. iadei ziyarete geldim...
    insanlar hakkında çok hoş paylaşım ellerine sağlık..yorumlarınızı da beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, memnuniyet duydum. yorumsuz bırakmayacağım :)

      Sil
  2. merhaba
    bloğumu beğenmenize sevindim ,bende sizi takibe aldım.
    güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle,mutlu haftalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. gerçekten bayıldım blogunuza. bugün bile andım hatta arkadaş arasında :)

      Sil
  3. kendi gibi düşünmeyeni aptallıkla suçlayan var. sonra herkes "aziz nesin haklıymış, az bile söylemiş" demeye başladı oysa karşı taraf da anı şeyi onun için düşünüyor. velhasıl ben boş kafayla yaşamayı becerenlere akıllı diyorum, kalanlar huzuru bulmak için debelenmekle uğraşan canlılar sade...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boş kafayla yaşamayı kötü olarak anlayanlar var boş kafa boş insan değildir, zihni serbest bırakmaktır. nitekim bize ait sandığımız düşünceler bile öğretilmiştir, arınmak çok zor.

      Sil